+ 31 6 57 71 57 43    marianne@kremeradministratiekantoor.nl

Payroll

Wat is payroll?

Bij payroll wordt de juridische en de administratieve kant van het werkgeverschap uitbesteed aan een payrollbedrijf, de payroller. Payroll is een vorm van ter beschikking stellen van werknemers  aan bedrijven. Het bedrijf waar de werknemer daadwerkelijk werkt noemt men opdrachtgever of inlener. Het bedrijf waar de werknemer in dienst is en door wie de werknemer betaald krijgt is de payroller.

UITBESTEDING WERKGEVERSCHAP

Bij payroll blijft de opdrachtgever zelf verantwoordelijk voor werving & selectie en het leidinggeven aan de werknemers. Het financiële, administratieve en juridische gedeelte wordt uitbesteed, terwijl de dagelijkse leiding met betrekking tot werkzaamheden en inroostering bij de onderneming blijven. Feitelijk geeft een bedrijf de verantwoordelijkheid voor zijn werkgeverschap uit handen en komt het personeel in dienst van een salariëringsbedrijf.

PAYROLL ALS ONTZORGING

Met name voor kleine ondernemingen waar slechts een gering aantal medewerkers werkzaam is, wordt payroll ingezet als dienstverlening ter ontzorging en professionalisering van het werkgeverschap. Hier ligt de prioriteit juist vaak op het verbeteren van de arbeidsvoorwaarden en het correct naleven van alle wet- en regelgeving, een taak waar de eigenaar/ondernemer onvoldoende tijd en kennis voor beschikbaar heeft.

PAYROLL VOOR UITZENDERS

Kremer Administratiekantoor heeft zich aangesloten bij One Payroll. One Payroll richt zich uitsluitend op intermediairs. Met One Payroll heeft Kremer Administratie alle kennis in huis die voor payrolling noodzakelijk is. Tevens hebben wij met One Payroll een volledig gecertificeerde backoffice dat ABU-lid is. Zo vergroot u uw commerciële slagkracht.